Összeköt az élet.

Minden család máshogy épül fel, más kötelékek kötik össze a tagokat. Lehet-e szorosabb kapcsolat két ember között, mint az, amikor az egyik életet ajándékoz a másiknak?

Egy floridai családban pontosan ez történt. Debby Neal-Strickland két nappal az esküvője után kórházi pizsamára cserélte a menyasszonyi ruháját és eladományozta az egyik veséjét. A szerencsés beteg pedig, akinek így megmentette az életét, nem más, mint az újdonsült férje előző felesége.

Debby és Jim már egy évtizede párt alkotnak. Jim előző felesége, Mylaen Merthe a férfi két gyermekének anyja. Noha a páros már rég elvált, egyetértésben nevelik a gyermekeiket és jó kapcsolatot tartanak fenn. Természetesen a régi és az új asszony is ismerték és kedvelték egymást, de kapcsolatuk most szintet lépett.

Mylaen régóta vesebetegségben szenvedett. Akkor fordult a nagymama állapota rosszabbra, amikor kiderült, hogy az egykori házaspár lánya babát vár. A veséje már csak 8%-on működött, kérdéses volt, hogy megéli-e unokája születését. Megkezdődött a donorkeresés, és csodák csodájára Debby megfelelőnek bizonyult.

Debby számára nem volt kérdés, hogy mit kell tennie. Elképzelni sem tudta, hogy az unoka úgy érkezzen a családba, hogy édesanyja a nagymamát gyászolja, aki már sosem foghatja a karjaiban a csöppséget.

Mivel Debby az egyik testvérét úgy vesztette el, hogy az tüdőbetegen transzplantációra várakozott, pontosan tudta, hogy minden perc számít. A vizsgálatok zöld utat engedtek a vesetranszplantációnak, Debbyt pedig előkészítették a műtétre.

Az esküvője napjáról így nyilatkozott: „Életem legszebb napja volt, egészen két nappal későbbig. Az ugyanis életem legszebb napja lett.”

Mylaent és Debbyt most már egy örök szövetség köti össze, az életé. Mylaen boldogan nézi, ahogy a kis Jackson felnő. Nem tud elég hálás lenni az asszonynak, aki megmentette az életét.