A felnőtt pelenkák iparága gyorsan növekszik, és a kutatások szerint 2023-ra meg fogja előzni a babapelenka-eladásokat az Egyesült Államokban.

A termék népszerűsége megugrott a fiatalabb, fizikailag aktív fogyasztói népesség körében. A Bloomberg jelentése szerint a felnőtteknek szánt inkontinencia termékek száma az előrejelzések szerint 48 százalékkal fog növekedni a következő négy évben.

babapelenka eladásokhoz képest ez jelentős emelkedés. Az alábbi bejegyzésünkből az is kiderül, hogy a felnőttek számára készült pelenkára mikor van szükség.

A vizelet inkontinenciához segítséget nyújtanak a felnőtt pelenkák

A vizelet inkontinencia gyakori az idősek körében, de bárkivel, bármilyen életkorban előfordulhat. Az idősek 15-20%-át érinti a vizelet inkontinencia. A krónikus betegségben szenvedők vagy az idősek otthonában élők száma elérheti a 70%-ot. Az elhízás, a többes terhesség, a műtétek, a gyógyszerek, beleértve a cukorbetegség elleni gyógyszereket is, az állapot gyakori okai. A stroke és a kognitív károsodás további kockázati tényezők lehetnek. A felnőtt pelenkákat sok esetben idősek vásárolják, de a fiatal és középkorú lakosság számára is árulnak inkontinencia termékeket, mivel az betegség az élet bármely szakaszában előfordulhat.

Predo felnőtt pelenkákat, bugyi típusú, M-es méretben és 15 db/csomag kiszerelésben közel 3500 forintért vásárolhatjuk meg a hazai internetes boltokban. A vékony szerkezetüknek és speciálisan kialakított szivárgásgátló védőréteg segítségével a vizelet-inkontinencia-problémákkal szenvedők aktív életmódjának megfelelően gyors megoldást biztosít.

A német Dermatest laboratóriumokban elvégzett klinikai tesztek bebizonyították, hogy a pelenkák védik a felhasználó bőrét és alkalmazkodnak az érzékeny bőrhöz a Grade 5 Star Premium Segment kialakításnak köszönhetően.

Pelenkák utazáshoz

A világkörüli utazás nagyszerű módja annak, hogy bővítse tudását, és többet tudjon meg a világról és önmagáról. Azonban sok olyan helyzet adódik, amikor a felnőtt pelenkák rendkívül hasznosak lehetnek. A hosszú órákig tartó repülő-, busz- vagy autóutak jelentik a fő akadályokat, amelyekkel szembe kell néznie a nyaralóhely felé vezető úton. Ezenkívül, ha egy idegen országban landol, előfordulhat, hogy a mosdók nem olyanok, mint amilyenekhez szokott. Érthető, hogy nem szeretne úgy „öltözni”, mint aki inkontinens, de mindig jó időben felkészülni.

Nincs semmi szégyellnivaló a felnőtt pelenkák viselésében – ezek egyszerűen az életminőség javítására kifejlesztett termékek, akárcsak a mozgást segítő sétabot.

Felnőtt pelenkák – mit szabad és mitől tartózkodjon

Ha felnőtt pelenkát hord, vagy van olyan rokona, ismerőse, aki ezt használja, íme néhány tanács, hogy mit tehet és mit ne csináljon.

  • Utazáskor ügyeljen arra, hogy a felnőtt pelenkák nem mindig állnak rendelkezésre könnyen, különösen a kisebb városokban.
  • Ha a pelenkák nedvesnek és kényelmetlennek tűnnek, cserélje ki, amilyen gyorsan csak tudja. A bőrt hosszabb ideig dörzsölő nedves pelenka kiütéseket és fertőzéseket okozhat.
  • Használjon fertőtlenítő törlőkendőt, hogy megtörölje magát pelenkacsere során.
  • Ha éjszaka nagyobb a vizelési szükséglet, mint nappal, fontolja meg egy nagyobb, nedvszívó pelenka használatát alvás közben, hogy kevésbé zavarja a pihenést.

Ne tegye:

  • Ne viseljen pelenkát az ajánlottnál hosszabb ideig.
  • Érdemes kipróbálni új márkákat a piacon, és váltani, ha az új jobb. Ne változtassa folyamatosan a használt pelenka típusát – nehéz lesz megítélni, hogy megfelelő-e az illeszkedés, és mennyi ideig lehet normálisan hordani, mielőtt cserélni kellene.
  • Ne engedje le a pelenkákat a WC-n. Nem oldódnak fel és dugulásokat okozhatnak.
  • Ne viseljen a kelleténél hosszabb ideig nedves pelenkát, csak azért, hogy elkerülje a cserét. Ez kiütéseket és fertőzéseket eredményez.
  • Ne igyon túl sok teát, kávét, szénsavas italokat. Ezek mind vízhajtók, amelyek növelik a hólyag ürítésének szükségességét.

A felnőtt pelenkák célja, hogy visszaadják a szabadságot és az önbizalmat. Ha bizonytalan, hogy milyen típusút vásároljon, vagy kérdése van az alkalmazásukkal kapcsolatban, forduljon szakorvoshoz, aki tanácsot és útmutatást tud adni vagy a megfelelő pelenkákat javasolhatja.