Szülinapi ajándék.

Az Egyesült Királyságban megkezdődött a koronavírus elleni oltások beadása. Az engedélyezett Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcinát elsőként egy 90 éves nagymama kapta meg, aki meghatottan nyilatkozott az oltás után.

Margaret ‘Maggie’ Keenan – aki hihetetlen, de hamarosan 91 gyertyát fúj el a tortáján – azt mondta, hogy ez volt a legjobb elő-szülinapi ajándék, amit valaha kapott.

Az asszony, aki korábban egy ékszerboltban volt eladó, négy unokával büszkélkedhet. 2020 nagy része úgy telt számára, hogy önkéntes izolációban élt. Miután szinte minden napját egyedül töltötte, alig várja, hogy a jövő évben többet lehessen együtt a családjával és a barátaival.

Parsons nővér, aki a történelmi oltást beadta, a Fülöp-szigetekről származik. 24 éve dolgozik a brit egészségügyben és nagy örömmel tölti el, hogy a történelmi vakcinázásban is aktívan részt tudott venni. Most úgy érzi, hogy a hosszú hónapok nehézsége után felcsillant a fény az alagút végén. Egészségügyi dolgozóként nagyon küzdelmes időszakról számolt be.

A Pfizer-BioNTech vakcináját elsőként az Egyesült Királyság engedélyezte a világon. A vakcina 95%-os hatékonyságot mutatott a kísérletek során. Közben már más oltóanyagok is készen állnak, a nagyvilágban folyamatosan kezdik meg a lakosság beoltását a különböző vakcinákkal. Érkezik 2021, amikor remélhetőleg pontot tehetünk a koronavírus-járvány végére.