Megváltoznak a prioritások.

Bár azok az idők már elmúltak, amikor egy válást vagy halálesetet követően a másik fél örökre egyedül maradt, még ma is egyfajta tabunak számít az időskori társkeresés.

Természetes, hogy mindenki társra vágyik, egyáltalán nem ciki ez az élet második felében sem. Az ember ebben a korban már tudja mit akar, mi vár, mit tud nyújtani – nem vágyik zaklatásra, futó kalandokra, szeretne mélyebben megismerkedni valakivel, nem siet, ráér, kivár. Fontos, hogy zárjuk le az előző kapcsolatunkat – nehéz egy hosszú házasság után újra keresgélni, de nincs értelme, amíg fejben nem rendeztük a dolgokat, nem szűrtük le a tanulságokat. Ha elvesztettük a társunkat, akkor még hosszabb időre lehet szükségünk – viszont, ha úgy érezzük, hogy készen állunk, ne legyen lelkiismeret-furdalásunk, amiért még ebben a korban is vágyunk valakire – ez az ember természetes igénye.

Ne feledjük: a társkeresés sokszor hosszadalmas folyamat, muszáj időt, energiát (és pénzt) szánnunk rá!

Használható-e az internet?

Bár az idősebbek nem mindig mozognak magabiztosan a világhálón, az internet világában elég néhány keresőszót beüti, és máris tömegével kapjuk meg azokat az oldalakat, amelyek az idősebb korosztály párkeresését célozzák. Ezek tulajdonképpen annyiban különböznek a „sima” társkereső oldalaktól, hogy kifejezetten az 50 év felettieket várják, például: www.kezcsok.hu vagy www.randivonal.hu

Előfordul, hogy ezen belül is szűkítenek, az alábbi oldalon a megözvegyült nők és férfiak találhatnak egymásra: www.ujszerelem.hu

Figyeljünk oda, mert sokszor egy külföldi oldal honosításával (vagy rossz magyarsággal történő fordításával) találkozhatunk, ezek mögött nincs valódi magyar bázis. Már a regisztráltak között is gyakran a környező országok magányos idősei közül választhatunk. www.seniorsfindlove.com

Aki elboldogul a világhálón, bátran tehet egy próbát, a legtöbb paraméterre lehet szűrni, így hozzánk hasonló korú, lakhelyű, érdeklődésű emberek között nézhetünk szét. Figyeljünk arra, hogy ne fizessünk kétes dolgokat (a társkeresők többsége ingyenes), és legyünk résen, mert sokan hamis profillal próbálnak pénzt kicsalni, elsősorban hölgyektől (például amerikai katonának kiadva magukat. Ne utaljunk senkinek sem!).

„Lapozgatós” társkeresők

Az internet mellett az idősebb korosztály még a régimódi, hagyományos lapozgató társkeresőt kedveli. Itt nem kell klikkelni, meghallgatnak minket, elbeszélgetnek velünk az elképzeléseinkről és kellő diszkrécióval kezelik a kívánságunkat.

A legismertebb talán Kánya Kata társkeresője (www.kanyakata.hu), amelyben az elv egyszerű: az ember bemegy, kitölt egy kérdőívet az elképzeléseiről, és csatol egy fotót magáról. A tagságiért cserébe ő is megnézheti az ellenkező neműek adatlapjait, és az övét is látják mások – de elérhetőséget csak az irodán keresztül válthatnak. A tagsági sosem jár le, nem olcsó, de van, akinek megéri a befektetés, ráadásul megváltása komoly szándékot feltételez: 70 ezer Ft, 65 év felett 50 ezer Ft.

Egyéb lehetőségek – mozduljunk ki!

A senior.hu azt tanácsolja, hogy ne csak várjuk a sült galambot, tegyünk is a lehetőségekért. A társ ritkán jön szembe velünk a hűtőgép és a mosógép között. Érdemes kimozdulni, nem igaz, hogy nincs 50 év felettieknek szervezett program, ahova egyedül is elmehetünk! Nézzünk körbe milyen beszélgetőkört, filmklubot, túracsapatot szerveznek a környékünkön!

Egy rövid válogatásban adunk ötleteket ahhoz, hogy hol találhatunk társra, vagy akár társaságra!

1. Senior tánc-mozgás, öröm és agytorna 50 felett

Minden hétfőn és csütörtökön 10.30-11.30.
Berczik Sára Budai Táncklub 1027 Budapest, Kapás u. 55. Telefon: +36 1 201-7992, +36 70/335-62-83
Belépő: 600 Ft/alkalom.
Információ: Sipos Ildikó (06 30 439-1070) és a Táncklub elérhetőségein.
Weboldal: budai-tancklub.hu/retro-tancklub

A BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB SZERETETTEL VÁRJA RÉGI ÉS ÚJ NÖVENDÉKEIT, TÁNCOSAIT A 2018/2019. TANÉVBEN IS.AZ ÚJ TANÉV ÓRARENDJE MEGTEKINTHETŐ:http://budai-tancklub.hu/orarend.html

Közzétette: Budai Táncklub – 2018. május 31., csütörtök

A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes „sporttevékenység”. Az új tánclépések megtanulása intenzív agytornát kíván, és elősegíti az idegpályák „olajozását”. A szeniortánc Nyugat-Európában már 40 éve működik, de hazánkban csak most kezd ismertté válni. Az egyszerűbb lépéskombinációk, a mozgás- és a táncfigurák az idősödő ember képességeihez igazodnak. Sem előzetes tánctudásra, sem partnerre nincs szükség, bármikor be lehet csatlakozni 50-100 éves korig! A tánc pozitívan hat testre és lélekre egyaránt, közösségteremtő és hangulatjavító ereje van. Ez egy örömtánc, örömforrás, sok mosollyal és nevetéssel. A zenei memória segítségével régi emlékek hívhatók elő. Mivel egy csoportos, közösségi táncról van szó, segít fejleszteni a társas kapcsolatokat, oldja a magány érzését és a depressziót. Bizonyítottan az egyetlen fizikai aktivitás, amely védelmet nyújt a demenciával szemben, az a rendszeres-gyakori tánc! A szeniortánchoz nincs szükség drága sporteszközökre, csupán egy váltócipőre.

2. Városnéző séták

Izgalmas kb. 1-3 órás sétákon vehetünk részt Budapest utcái, kapualjai, terei között barangolva. Kísérőnk sok érdekességet elmond egy-egy téma köré felépítve, a csapatban pedig sétálás közben sortársakra, vagy akár vonzalomra is lehetünk. Rácsodálkozhatunk az építészeti kincsekre, beleshetünk titkos kertekbe, felidézhetjük a rejtett zugokat, régi idők és történetek nyomába eredhetünk, megkóstolhatjuk a műhelyekben készülő finomságokat, attól függően, hogy melyik sétán veszünk részt.

A rövidebb, 1-1,5 órás sétákra 2200 Ft, a hosszabb, 2-3 órásokra 3200 Ft a nyugdíjas jegy.
Információ: www.imaginebp.hu

3 tipp a tematikus séta mellett!Tudtad, hogy a séta nemcsak az egészségedre van jó hatással, de a kapcsolataidra is?…

Közzétette: Imagine Budapest – 2018. október 11., csütörtök

3. Nordic walking túrák 50 felett

Az 50 felett is fitten blog két lelkes vezetővel, gerincterapeuta és integrált táplálkozás specialista szakértelemmel szervezi remek aktív programjait. Elsősorban nordic walking túrákra csábítanak – ez az a sport, amihez 2 bot szükséges.  Aligha lehet sportosabb programot elképzelni, mint az erdőjárást télen-nyáron egy vidám csapatban! Emellett jógaórákon is várják a klubtagokat.

Információ:
www.50felettfitten.hu
info@50felettfitten.hu
Tel.: 20/539-2401

https://www.facebook.com/50felettfitten/photos/rpp.255895094076/10155520724439077/?type=3&theater