Ez itt a kérdés.

Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, most ezeknek jártunk utána.

A legalapvetőbb különbség a kettő között, hogy a tengeri sót a a tengervíz elpárologtatásával nyerik, míg az asztali só sóbányákból származik.

A feldolgozás során az asztali sóból elvesznek az olyan ásványi anyagok, mint a magnézium, a kalcium vagy a kálium, ugyanakkor a gyártók jóddal dúsítják, ami kiemelten fontos a pajzsmirigy számára.  A tengeri sóban  nincsen jód, ellenben tartalmaz egyéb ásványi anyagokat. Mondjuk olyan kis mennyiségben, hogy csekély mértékben járulnak hozzá az ajánlott napi bevitelhez.

Mégis melyiket válasszuk?

A nátrium egy alapvető tápanyag, amelyre szüksége van az emberi szervezetnek ,és ahhoz a hozzáadott sóból, illetve feldolgozott élelmiszerekből jut hozzá. Fontos azonban megjegyezni, hogy mértékkel szabad csak fogyasztani! A túl sok nátrium hozzájárul a folyadékvesztéshez, a magas vérnyomás kialakulásához és ezáltal a szívbetegségek kockázatához is. Tévhit azonban, a tengeri só nátriumtartalma alacsonyabb lenne.

Ezek fényében igazából az ízlésünk fog dönteni, de talán még jobb, ha ilyet is olyat is fogyasztunk mértékkel.

Forrás: MedicalNewsToday