Hosszú építkezés gyümölcse.

A Villa Farnese Olaszország egyik legimpozánsabb középkori épülete. A lenyűgöző villa Caprarola városában, kb. 50 km-re Rómától található.

Az épület története a 16. század elején indult, amikor Alessandro Farnese megvette a területet és azt tervezte, hogy egy ötszögletű kúriát épít rajta. Azonban az alakzattal technikai nehézségek adódtak, már a megfelelő alap letétele is 15 évig tartott. Az építkezést pedig félbe kellett hagyni, mert 1534-ben Alessandro-t választották pápának, ezért a Vatikánba költözött.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amazingshots_castle (@amazingshots_castle) által megosztott bejegyzés

Ezt követően a Farnese unoka átvette az irányítást és felvett egy szakembert az ingatlan befejezésére. Az építkezés második része azonban még több időt vett igénybe, de végül 1573-ban elkészült a villa. Annak ellenére, hogy a tető alá hozása 75 évig tartott, ez lett az egyik legszebb és legmaradandóbb darabja a reneszánsz építészetnek.

Nem csak a külseje lenyűgöző, de a belső terek is impozánsak. A legfontosabb helyiség telis-tele van festményekkel, amelyek az itáliai történelem számos eseményét örökítik meg, de bibliai jeleneteket és Farnese család fontos pillanatait is bemutatják.

A Farnese família mindig kereste a lehetőséget, hogy feljebb lépjen a társadalmi ranglétrán. Azért, hogy lenyűgözzék a királyt és más nemeseket, igyekeztek diplomáciai kapcsolatokat kialakítani és hősként örökítették meg magukat a festményeken, különféle csaták és konfliktusok fontos résztvevőjeként.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Karina | Traveller (@karina_travelproject) által megosztott bejegyzés

A kertben a római mitológia alakjait megjelenítő szobrok, szökőkutak, belső kertecskék rejtőznek. Egy titkos kert a villán belül egy szintén rejtett hídon keresztül van összeköttetésben más kertekkel. A tulajdonosok egyfajta nyári lakként használhatták ezt a területet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Corinne (@coversailles.travels) által megosztott bejegyzés

Napjainkban a Farnese villa az olasz Kulturális Minisztériumhoz tartozik, népszerű turista célpont. A közel 500 éves szépséges kúria számtalan történelmi esemény szemtanújaként várja a látogatókat.