A szerelem nem ismer lehetetlent.

Világszerte elterjedt szokás, hogy a férfiak virágot visznek szívük hölgyének, így kifejezve az érzéseiket, a szerelmüket. Egy tündéri japán férj mindezt egészen új szintre emelte azzal, hogy egy egész virágmezőt nevelgetett a vak feleségének.

Mr. és Mrs. Kuroki sok évtizeddel ezelőtt, 1956-ban kötöttek házasságot, nem sokkal azután, hogy a lány csatlakozott választottjához, annak Japán keleti partján lévő tejfarmján. A pár boldogan éldegélt, 2 gyermekük született. Három évtizedes házasságot követően úgy döntöttek, hogy visszavonulnak és Japánban fognak utazgatni, bejárva a szigetország minden szegletét. Sajnos a tervük hamar összeomlott, amikor az akkor 52 éves nő elkezdte elveszíteni a látását. A cukorbetegsége következtében fellépő vakság rányomta a bélyegét a hangulatára is: depressziós lett és egész nap ki sem mozdult a házból. Kuroki úr összetört volt és nem tudta, miként tudna segíteni a párjának. Elhatározta, hogy mindenképpen tesz valamit, hogy felvidítsa őt.

Egy napon észrevette, hogy néhányan megálltak és megcsodálták a kertjében a kis rózsaszín lángvirágokat (shibazakura), aminek következtében támadt egy ötlete. Ha ő nem tudja elvinni a feleségét a nagyvilágba, akkor idehozza neki az egész világot.

Kuroki úr virágokat kezdett ültetni a kertjében, abban bízva, hogy ha elegendőt ültet, akkor az sok látogatót fog a kertjéhez vonzani, ami pedig azt jelenti, hogy a feleségének egyre nagyobb társasága lesz, akik felvidítják.

Az asszony ugyan nem láthatja őket, de tud velük beszélgetni, meghallgathatja a történeteiket, és ez a kapcsolódás segíthet neki vidáman megélni a napokat.

A férj két éven keresztül keményen és elszántan dolgozott a tervén, több ezer virágot ültetett, hogy mosolyt csaljon neje arcára.

A terve bevált, a gyönyörű rózsaszín virágmező egyre több látogatót vonzott. Mára az egykori tejtermelő farm valóságos virágtengerré változott. Március-áprilisban, amikor a virágok szirmaikat bontják, naponta 7 ezer ember is megfordul itt. A férfinek még arra is jutott energiája, hogy a szarvasmarhák egykori istállóját egy kiállítótérré alakítsa, ahol a szerelmük történetét meséli el.

Fotó: Shintomi Machiyakuba

A legjobb dolog pedig az, hogy Kuroki asszony imádja az idejét tölteni a látogatókkal. Szinte állandóan a kertben látni, hatalmas mosollyal az arcán.