Szomorú történet a rekord mögött.

A Minnesota államban élő Diana Armstrong döntötte meg a leghosszabb körmök világrekordját, mostantól övé a leghosszabb körmök egy kézpáron (női) és a valaha mért leghosszabb körmök egy kézpáron (női) Guinness-rekord is.

A körmök összesen 1,306.58 cm hosszúnak bizonyultak 2022. március 13-án, a hivatalos mérésen. Vagyis együttvéve hosszabbak, mint egy amerikai sárga iskolabusz. A leghosszabb az asszony jobb hüvelykujján (138.94 cm), a legrövidebb pedig a bal kisujján (109.2 cm) található köröm.

Diana 25 éve növeszti a körmeit, egy tragédia után döntött úgy, hogy többé nem vágja le őket. 1997-ben ugyanis szörnyű dolog történt a családjában: Diana elvesztette a 16 éves lányát. Aznap rendben indult a nap, a nő felkeltette a gyerekeit és elment a boltba, hogy valami ennivalót vegyen. Miközben vásárolt, a legkisebb lánya hívta telefonon, pánikban. Csak annyit mondott: Anya, Tisha nem ébred fel. Latisha egy asztmaroham következtében, álmában elhunyt.

Dianának az átlagnál mindig is hosszabb körmei voltak, ezeket minden hétvégén Latisha manikűrözte. Ő volt az egyetlen, aki ezzel foglalkozhatott, ő reszelte, festette a körmöket. Még a halála előtti estén is megcsinálta.

Érhető módon Diana nem tudta többet levágni a körmeit, hiába próbálták győzködni a gyerekei. Később ők is megértették az édesanyjuk indítékát és elfogadták a döntését. Az asszony depresszióval küzdött, de a körömnövesztés átsegítette a nehézségeken, ez a tevékenység ugyanis mindig a lányára emlékeztette.

„Valahányszor a körmeimre nézek, a lányomra gondolok. Ő az én őrangyalom.” – mondja Diana.

Az asszony korábban fodrászként dolgozott, de Tisha halála után otthon maradt és a családról gondoskodott.

Ezeket a körmöket nem könnyű gondozni, csak a lakkozás 4-5 órán át tart körmönként. Szerencsére az unokái vagy az unokahúgai örömmel segítenek neki. A legutóbbi körömfestés 4 teljes napot vett igénybe és 15-20 üveg körömlakkra volt hozzá szükség.

A hosszú körmök persze jó néhány tevékenységben akadályozzák az asszonyt, ezért gyakran előfordul, hogy a lábával veszi fel a ruhákat a földről vagy nyitja ki a hűtőszekrényt. Nem tud autót vezetni, de korábban, amikor még volán mögé ült, a körmeit ki kellett lógatnia az ablakon. A cipzároktól is megszabadult, mert nem tudja őket fel-lehúzni.

A családjától is nagy odafigyelést igényel, mindig vigyázniuk kell, nehogy megüsse őket véletlenül a nő, netán elbotoljanak a körömben.

Diana nem szeretné levágni a körmeit még akkor sem, ha fizetnének érte. Neki tetszik, így szereti őket. A nő ma már nagymama és egész családja büszke arra, hogy sikerült ezt a világrekordot elérnie. Korábban zavarta őt a ráirányuló figyelem, de most már magabiztosnak érzi magát és szívesen mutatja meg rekorder körmeit. A rekord mögött húzódó történet még a bírákat is meghatotta.

Forrás és képek: www.guinnessworldrecords.com