Családi kedvenc.

1942-ben egy csupasz és még zárt szemű szürke mókuska esett le a fáról a Bullis család washingtoni kertjében. Az asszony, Zaidee Bullis, aki egy szájsebész felesége volt, azonnal gondjaiba vette a védtelen kis állatot. Etette, fürdette, gondozta és a mókuska szép lassan házi kedvenccé vált. Apró ágyban aludt, ruhákat kapott, egyfajta gyerekpótló lett belőle a gyermektelen párnál. Tommynak 30 különféle öltözete volt, ráadásul hímként lányruhákat viselt, mert a farka nem fért bele a nadrágokba.

Tommynak volt a piacra járáshoz egy kis kabátja és kalapja, vöröskeresztes egyenruháját pedig akkor öltötte magára, ha a kórházakba látogatott. 1944-ben a LIFE magazinban is megjelent fotói, addigra már óriási hírnévre tett szert az aranyos szürke bundás állat.

Gazdiját, Mrs. Bullist kísérte mindenhova, ahova a család ment. Iskolákat és gyerekkórházakat keresett fel, hogy mosolyt csaljon az arcokra. Még egy rádióműsorban is feltűnt Roosevelt oldalán, hogy háborús kötvényeket népszerűsítsen. Klubja 30 ezer tagot számlált.

Tommy sosem panaszkodott az életére, noha néha megharapta Mrs. Bullis-t. A háborút követően veszített népszerűségéből, de továbbra is járta az iskolákat, hogy szórakoztassa a gyerekeket. Még feleséget is kapott, akit Buzzy-nak neveztek el.

Amikor Tommy 1949. június 25-én elpusztult, a család kitömette, hogy egy múzeumba kerülhessen. Valahogy azonban mégsem oda, hanem egy Maryaland állambeli lakoshoz került a preparátum. Amikor a nő 2005-ben meghalt, felajánlotta a mókuskát, minden tartozékával (levelek az iskolásoktól, ruhák, fotók) a Smithsonian Intézetnek. Őket viszont nem érdekelte az ajánlat, ezért  Tommy végül egy ügyvédi irodában lett kiállítva.

A kiemelt kép illusztráció.