Teljes élet.

Mindannyian azt hisszük, hogy van még időnk a vágyaink teljesítésére, aztán egyszer csak elérkezik az utolsó pillanat.

Richard Remp egykori tengerészgyalogos még megélhette, hogy átadják a diplomáját, amire évtizedek óta vágyott.

Justi Galros titkár volt az, aki fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy az utolsó pillanatban is örömöt szerezzen egy embernek, aki egész életét a haza védelmébe állította. A Pennsylvania államban található Sharon iskolai kerületben dolgozó Justi egy hívást kapott a légió 247-es egységétől. A hívó fél elmagyarázta, hogy egy tengerészüknek azért kellett a főiskoláról lemondania, hogy a II. világháborúban, majd Koreában és Vietnámban harcoljon és most azt reméli, hogy egy tiszteletbeli diplomát kaphat.

A tengerészgyalogos, Richard Remp látta, hogy egy másik idős tengerész megkapta a diplomáját és azt gondolta, talán ő is kaphat egyet. Kiderült, hogy mindez nem is olyan bonyolult, mivel a veterán részt vett a 3 háború mindegyikében. Nehézséget jelentett viszont az eljárásban, hogy egy másik, szomszédos iskolai kerületbe járt, ami hosszabbra nyújtotta az oklevél megszerzésének folyamatát.

Eközben Remp elesett és kórházba kellett vinni, ahol szembesültek azzal, hogy a veterán 4-es stádiumú prosztatarákkal küzd, amely agresszíven terjed a májára. Nem volt sok ideje hátra. A szomszédos iskolának még egy hónapra volt szükséges ahhoz, hogy a tiszteletbeli diploma eljárást lebonyolítsa, de ekkor Galros akcióba lépett. Összehívta az iskolaszéket, elmagyarázta a helyzetet és engedélyt kapott arra, hogy kinyomtassa a saját iskolájában a díszoklevelet.

Így Galrosnak hála, a diplomaátadásra még időben kerülhetett sor. Valójában pont a legeslegutolsó pillanatban. A nő 4 és fél órát vezetett Remp otthonáig, hogy saját kezűleg adja át az oklevelet az idős, beteg férfi nappalijában, egy kis ünnepség keretében.

Ez volt az utolsó éber pillanat az egykori tengerészgyalogos életében.

Remp másnap, 98 éves korában távozott.