Egy igazi angyal.

A 64 éves Patrick Mertens-nek minél előbb új vesére volt szüksége. Noha munkatársai adománygyűjtéssel segítettek neki a dialízisek finanszírozásában, egy idő után a kezelések sajnos már kevésnek bizonyultak. Állapota folyamatosan romlott, ezért a lánya, Kayla egy Facebook-posztot tett közzé annak érdekében, hogy potenciális donort találjon az apja számára. Szerencsére akadt is jelentkező, mégpedig olyasvalaki személyében, akit jól ismertek.

Erin Durga tanárnőként ugyanabban a minnesotai iskolában dolgozott, ahol a férfi gondnok volt. Emellett az is összekötötte őket, hogy Durga 3 gyermeke abba a családi napközibe járt, amit Mertens felesége, Lynda vezetett. A kollégák gyakran beszélgettek családi ügyekről az iskola után.

Fotó: M Health Fairview

A kellemes csevegés és a vesedonorság között azért óriási a különbség, de a tanárnő úgy érezte, ezt meg kell tennie. A szívében érezte, hogy ez az ő feladata és amikor döntésre jutott, jó érzés, békés nyugalom töltötte el.

Miután a vizsgálatok során Durga megfelelő donornak bizonyult, az asszony a férfi házához ment, hogy közölje vele a jó hírt. Egyetlen szót sem szólt, de DONOR feliratú pólója mindent elárult.

Fotó: Lynda Mertens

Júliusban került sor a műtétekre, a nő pozitív hozzáállása segítette át Mertenst is a nehézségeken. Mindketten jól viselték az operációt és augusztusban már együtt tudták indítani a tanévet a többiekkel.

Mertens azt mondja, hogy az operáció óta teljesen megváltozott az élete. Örül, hogy rengeteg időt tölthet a családjával és kedvenc elfoglaltságaival, nagyon hálás a tanárnőnek, aki mindezt lehetővé tette.

„Ő a mi csodánk, az angyalunk” – fogalmazott a férfi felesége.

Fotó: Lynda Mertens

A képeket elnézve nem kérdés, hogy két boldog embert látunk, akiket most már egy láthatatlan kapocs is összeköt.