Suni és a 7 hercegnő.

Egy csapat 70-es, 80-as éveiben járó nagyi Dél-Korea vidéki részéről, Chilgok területéről: a Suni és a 7 hercegnő együttes már nemzetközi hírnévre is szert tett. Tavaly augusztusban debütált a rap banda, de a nevüket máris világszerte ismerik. A nagymamák menő szerelésben, vastag nyakláncokkal, bő nadrágokban, rappelve osztják meg az élettapasztalatukat.

A banda 8 tagja már fiatalkora óta ismeri egymást, de csak a tavalyi évben döntötték el, hogy együttest alapítanak. Vidéken nőttek fel, emiatt nem jutottak megfelelő oktatáshoz, így csupán 2016-ban tanultak meg írni és olvasni. Egy napon az együttes 81 éves vezetője, Park Jeom-sun látott egy rap videót az interneten és meggyőzte a tanárukat, hogy mutassa meg, hogyan kell rappelni.

A Suni és a 7 hercegnő tagjai a saját vidéki életmódjukról kezdtek dalszövegeket írni, például arról, hogy chilit vagy dinnyét szüretelnek a földeken. Az első nyilvános fellépésükre pedig egy iskolai rendezvényen került sor. Modern buggyos ruhadarabokat vettek fel és vicces kézmozdulatokat tettek. A közönség rajongott értük, a siker hatására pedig azóta már számtalan rendezvényre és TV műsorba kaptak meghívást.

A tagok azóta egyre fiatalabbnak érzik magukat, mintha csak újraélnék az ifjúkorukat, imádják az új hobbijukat.