Dél-Koreában tarol a műsor.

Az MBC nevű dél-koreai televíziós csatorna már a második évadot kezdi sugározni a ’Találkozom veled’ című műsorából. A különleges program lényege, hogy a virtuális valóság segítségével a kiválasztott emberek elhunyt szeretteikkel találkozhatnak újra.

A szerkesztők és készítők minden egyes esetnél hónapokat töltenek az előkészületekkel. A műsor a közönség és az érintettek pozitív fogadtatásának ellenére rengeteg kritikát kap, sokan érzelmi manipulációval vádolják.

Az 51 éves Kim Jung-soo volt a második évad egyik szereplője, miután feliratkozott a lehetőségre, hogy még egyszer lássa imádott feleségét, mégha csak virtuálisan is. A szomorú férfi lányai először ellenezték a szereplést, mert úgy vélték, hogy túl fájdalmas lenne az édesapjuknak, azonban az apa megnyugtatta őket, hogy pontosan ez az, amire vágyik. Ez volt az utolsó kívánsága, ezért egyeztek bele a lányai, hogy a halott édesanyával még egyszer láthassák egymást.

Kim Jung-soo 4 évvel korábban vesztette el nejét egy szörnyű betegségben és 5 gyermekével maradt egyedül. A műsor készítői 6 hónapot töltöttek a találkozás előkészítésével. A nő megelevenítésében egy színésznő is segítségükre volt.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és szabadtéri

Amikor elérkezett az idő, Kim könnyek között lépett be egy virtuális szobába, ahol végül találkozott rajongásig szeretett házastársával. Az első, amit kérdezett az asszonytól az volt, hogy ’ugye már nem fáj semmi?’. Mondani se kell, hogy mindenki zokogott, aki csak tanúja volt a viszontlátásnak.

Az elmúlt évben a program nemzetközileg is ismertté vált, amikor egy megtört anyának adott lehetőséget arra, hogy betegségben elhunyt gyermekével újra találkozzon. A műsorral kapcsolatban eltérnek a vélemények. Egyesek szerint megnyugvást hoz az találkozás, mások viszont azt mondják, hogy újra felkavarják az érzéseket, így a gyászoló képtelen elengedni elhunyt szerettét és rabja lesz a  virtuális valóságnak.