Megbecsült jármű.

Állítólag egy ember az élete során átlagosan 9,4 autót vásárol. Sokan azonban ennek ellenére ragaszkodnak az első kocsijukhoz, nem ritkán meg is őrzik azt, még akkor is, ha az használhatatlan, már nem működik.

Szerencsére Grace Braeger, akinek az 1957-ben vásárolt Chevroletje különösen a szívéhez nőtt, ma is boldogan használja az első járgányát. Egy évvel azután vásárolta meg a gépkocsit, hogy az piacra került és az elmúlt 64 évben elégedetten vezette. Az autóhoz annak idején 2250 dollárért jutott (ez most kb. 800 ezer Ft-ot jelent), mivel az bemutató példányként szerepelt.

Az ’57 Chevy valóságos ikon az autók között, manapság már nagyon keresett modell a gyűjtők körében. Amikor megjelent az üzletekben, nagyon népszerű volt a vezetők között, egy későbbi modellje inspirálta a Beach Boys ’409’ című slágerét is.

Grace rajong az autójáért. Egy vele készült interjúban elmesélte, hogy azért nem akar megválni tőle, mert egyszerűen nincs rá oka, sosem volt vele különösebb problémája. Nagyon szereti a masináját, összenőttek ők ketten az évtizedek alatt. Noha túl messzire ma már nem megy vele, régebben hosszabb utakat is bevállalt. Meglepő módon az autó még most is szinte tökéletes kondícióban van.

Az idős hölgy szerint annak köszönhető, hogy vigyáz a dolgaira, hogy a nélkülözés és gazdasági világválság éveiben született, amikor az emberek még megtanulták megbecsülni azt, amijük van.