Ha eddig csak dísznövényként ismerted, itt az ideje, hogy megismerkedj a hibiszkusz másik oldalával.
Népszerűsége töretlen, hiszen kesernyés íze, alacsony kalóriatartalma, koffeinmentessége és élénk színe igazán szerethetővé teszi. De nem csak az ízlelőbimbókra hat pozitívan, hanem az egészségünkre is.
Nézzük, miért is jó:
1. Csökkenti a vérnyomást
Napi három pohár hibiszkusz tea fogyasztása néhány héten át sikeresen csökkenti a vérnyomást, akár hosszútávon is.
2. Fogyaszt
Vagyis csökkenti a hízás esélyét azzal, hogy csökkenti a glükóz és a keményítők felszívódását, gátolja az amiláz enzim termelődését, ami a szénhidrátok felszívódásáért felelős.
3. Csökkenti a koleszterin és vércukor szintet
Segít a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében és a vércukorszint optimalizálásában.
4. Antioxidánsokat tartalmaz
Ezzel segíti a szervezet regenerálódását és védekezését.
5. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális
Segíti az immunrendszert is, ami remek szolgálatot tehet influenza szezonban.
6. Segít a hormonok kiegyensúlyozásában
A hormonok okozta hangulatingadozás, levertséget a menstruáció vagy menopauza környékén enyhítheti.