Bár a kávé kétségtelenül finomabb!

A Georgia Egyetem kutatói mégis inkább a lépcsőzést, vagy más hasonló testmozgást javasolnak a koffeines nedű fogyasztása helyett napindításnak, ugyanis az előbbi élénkítőbben hat!

Sokaknál a reggeli rituálé részét képezi a reggeli kávéfogyasztás, aminek már az illata is kicsit felfrissít. De az pusztán csak az érzékszerveinket stimulálja, a koffein maga az, ami segít felébredni. Kicsit megemeli a vérnyomást, kicsit stimulálja az adrenalin termelődését a szervezetünkben, és máris tettre készebbnek érezzük magunkat.

Ezzel szemben a könnyed testmozgás az egész testet felébreszti természetes módon. A vizsgálatban résztvevők mind energikusabbnak és fittebbnek érezték magukat némi lépcsőzés után, mint azok, akik pusztán csak kávéval álltak neki a napnak.

Egy kisebb séta is segíthet!

Persze a kívánt eredmény eléréséhez feltehetően a könnyed jelző a kulcs, ami nagyjából egy 10 perces, nem túl megterhelő mozgásformát jelent, főként a hőség idején. A nagy meleg egyébként a kávézásnak sem kedvez, így érdemes kipróbálni egy kis reggeli tornát!

Aki mégis ragaszkodna a kávézáshoz, kapható koffeinmentes verzió, amit egy kis sportolás előtt vagy után el lehet fogyasztani, így nem kell lemondani semmiről, viszont a testünk hálás lesz érte!

Forrás: DailyMail