Zöldségek a városi kertben.

Sokaknak hozott elképesztő változásokat az életükbe a karantén, így volt ezzel Alessandro Vitale tetoválóművész is. A 29 éves olasz férfi 6 évvel ezelőtt költözött Londonba. Miután a munkával le kellett állnia, felfedezte a hátsó kertjét és növénytermesztésbe kezdett. Bár korábban is nevelgetett chilit és mentát az ablakpárkányban, most egy idő után azt vette észre, hogy már nem is jár zöldségeshez.

A 40 nm2-es hátsó kert felét burjánzó veteményessé alakította. Újrahasznosított palackokból futtatórácsot készített és egy kis üvegház is helyet kapott a területen.

30 különböző növényfajt és fajtát termesztett: káposztát, sárgarépát, fokhagymát, köményt, karfiolt, brokkolit is tudott szüretelni. Noha csak 6 paradicsomtöve volt, 35 kg termést gyűjtött be, a 17 chilifajtáról pedig 10 kg paprikát tudott betakarítani.

Fő szempontként az ökológiai, környezetbarát megoldásokat preferálta, a növényvédelemhez vad csalánt használt és saját nevelésű aloe vera kivonatával tápozta a töveket.

Fotó: SWNS

Alessandro gyerekkorában sokat segített a nagypapájának a kertben. A papa a világ minden tájáról vett chilimagokat és sikeresen termesztett többféle zöldséget is a kertjében. Alessandro úgy véli, hogy ez az indíttatás érett most be a karantén idején.

Noha Alessandro azóta ismét rengeteget dolgozik minden héten, most már arra is szakít munka után időt, hogy a veteményessel törődjön. A legkedvesebb elfoglaltsága a chilis lekvárok, szószok készítése. Az olasz nagymama receptjeinek hála rengeteg finomság került a kamra polcára.

Fotó: SWNS

A férfi annyira belejött a kertészkedésbe, hogy saját YouTube csatornát indított (SpicyMoustache), ahol a városi növénynevelés rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket.

Kiemelt kép: SWNS