Tripla meglepetés.

A Missouri államban élő Kara McBurney és Scott McBurney boldog szülők. Hármasikreik: Lorne, Isaac és Sullivan 17 nap, 18 óra és 55 perc eltéréssel születtek, ami a világrekordot jelent a ’leghosszabb időeltérés a hármasikrek születése esetén’ kategóriában.

Lorne, aki ma Alex becenévre hallgat, 0,59 kg-ot, nyomott, amikor 2004. szeptember 20-án megszületett. Kb. két héttel később jött világra Isaac, aki október 8-án 0,85 kg-mal érkezett és nem sokkal utána Sullivan 0.76 kg-mal csatlakozott testvéreihez.

A fiúk jóval a kiírt idő előtt érkeztek. Alex 23 hétre született és az orvos, noha ilyet még korábban sosem csinált, azt javasolta, hogy a másik kettőt ne segítsék még világra, jobb lesz az egészségük szempontjából, ha bent maradnak. Az édesanyát, Kara-t, azonnal ágynyugalomra ítélték és egészen 18 nappal sikerült így kitolni a tesók érkezését.

Az asszony kezdettől nehezen viselte az emberpróbáló terhességet. Több beavatkozáson esett át, hogy a babákat minél tovább tudja hordani. A hármasikres terhesség esélye kb. egy a 10 ezerhez, de a meddőségi eljárás miatt ez növekszik. Az esetek zömében egyszerre több embriót próbálnak beültetni, hogy nagyobb eséllyel maradjon meg legalább egy.

Amikor Kara először ment ultrahangos vizsgálatra, kiderült, hogy rögtön 3 babát hord a szíve alatt. Nem csoda, hogy az édesanya könnyekben tört ki a hír hallatán, egyszerre volt boldog és ugyanakkor aggódott is. Ráadásul ekkor történt az is, hogy egy munkahelyi baleset miatt a férje lábát amputálni kellett.

Alig 17 héttel később Kara ismét a kórházban találta magát: Alex kopogtatott, minden váratlanul gyorsan és hirtelen történt. Miután a kisfiú világra jött, az orvosok mindent megtettek, hogy a másik 2 babát még bent tartsák, amíg lehet, így a kisebbek 18 nappal később látták csak meg a napvilágot.

Ezt követően a később érkező fiúcskák még 77 napot töltöttek a kórházban, mielőtt karácsony előtt nem sokkal hazatérhettek. Alex sajnos csak január végén csatlakozhatott hozzájuk, neki a kórházban többek között szívbillentyű műtétje is volt. Sajnos alig 24 órával később újra visszakerült, több komplikáció és betegség nehezítette az életének első hónapjait.

A fiúk ma már nagykorúak, boldogok és egészségesek, noha a koraszülöttség néhány következményével ma is küzdenek, például asztmások és látásuk is erősen megromlott.

Az ikrek szerint nagyszerű érzés rekordernek lenni, a környezetük pedig elképesztő büszke rájuk, hiszen számos akadályt legyőzve váltak remek emberekké.

Forrás és kiemelt kép: www.guinnessworldrecords.com