A Kubota Pharmaceutical Holdings arra vállalkozott, hogy meggyógyítsa a rövidlátást.

A rövidlátás, azaz a miópia sokakat érintő látászavar, amikor a közeli tárgyakat jól, viszont távolabb lévő dolgokat már elmosódottnak látja az ember. Ez általában attól van, hogy a szemlencse és a szaruhártya az egészségesnél domborúbb, így a szem fénytörő képessége az egészségesnél nagyobb. Ez lehet veleszületett probléma, de az ember élete folyamán is bármikor kialakulhat, akár különféle betegségek következményeként is.

Általában kontaktlencsével vagy szemüveggel korrigálják, esetenként műtéttel, de a Kubota Glasses elnevezésű okosszemüveg a feltaláló szerint beavatkozás nélkül nyújt majd segítséget. A szemüvegben található multifokális lencse és a benne található mikro-LED-ek stimulálják a retinát, ami támogatja a teljes éleslátást. Lényegében egyfajta edzést biztosít a szemnek, amitől visszaáll az egészséges működése.  A tesztelések már folynak, hogy tartós eredményt érjenek el, de már napi 60-90 perces viselés esetén is jelentős a javulás elmondásuk szerint.

Hamarosan kapható lesz Ázsiában, de a terveik szerint a későbbiekben több helyen is szeretnék értékesíteni a szemüveget, ezzel meggyógyítva a rövidlátást. Kíváncsian várjuk az eredményeket!

Forrás: OddityCentral