A vadon szava.

Floridában történt a nem mindennapi eset, a felvételek pedig azóta körbejárták a világot. Richard Wilbanks (74) a napsütést élvezte a parton, amikor meghallotta, hogy a kölyökkutyája, Gunner sír. Az állatot ugyanis egy aligátor ragadta el a hátsó kertben található tóból kirobbanva és már húzta is a víz felé, amikor a férfi közbelépett.

Wilbanks ösztönösen pattant oda és bátran cselekedett. A férfi, aki egyébként tapasztalt vadász, gyorsan reagált, beugrott a tóba, megragadta a kis aligátort, a partra vitte és szétfeszítette az állkapcsát. A 3 hónapos Cavalier King Charles spániel így szerencsésen ki tudott szabadulni.

„Sokkolt a dolog, minden olyan gyorsan történt” – elevenítette fel a férfi a történteket. Az ösztön vette át az irányítást, beindította az adrenalintermelést és cselekvésre ösztönözte a pihenő nyugdíjas.

A kölyökkutya az ijedelem ellenére jól van, és a gazdin is csak néhány sérülés keletkezett. Sokaknak feltűnt, hogy Wilbanks-nek még a szivar sem esett ki a szájából az életmentés alatt.

Az esetet egyébként azért rögzítette a kamera, mert Wilbanks részt vesz egy programban, aminek keretében a természetvédelmi hatóságok dokumentálják a vadon közelében élők területén előforduló állatok életét.