A kamu felhívások fénykorukat élik, újra és újra előkerülnek.

Úgy tűnik, az emberek hiszékenységét kihasználó figyelmeztetések sajnos soha nem fogynak el. Legújabban egy hölgy lejáratását célzó, őt hekkerként beállító üzenet terjed (ismét) a Facebookon. A szöveg így szól:

“Kérlek mondd meg minden kapcsolatodnak a messenger listádon, hogy ne fogadjanak el semmit Árvai Csilla-tól. Ő egy hekker és a rendszere kapcsolódik a Facebook számládhoz. Ha egy kapcsolatod (ismerősöd) elfogadja, te is hekkelve leszel (…)”

Szegény Csillának feltehetően akadtak ellenségei, akik elkezdték ezt a hazugságot terjeszteni róla. A fenti szöveg egyébként évek óta terjed különböző formákban és nevekkel, de a lényegen nem változtat:

ez egy kamufigyelmeztetés!

Célja, hogy kihasználva az emberek hiszékenységét megnézzék, egy ilyen felhívás milyen messzire tud eljutni. De állhat a háttérben a szövegben megnevezettel szembeni személyes bosszú vagy hasonló indíttatás is. Ennek a lánynak rengeteg kellemetlen percet szerzett ez a felhívás, ezért megpróbálta tisztázni a helyzetet.  A következő szöveg olvasható idővonalán:

Szóval ne osszuk, ne terjesszük a kamufelhívás(oka)t!

A valós bűnözőkről, hekkerekről, felhívásokról a police.hu oldalán kiadott közleményekből tudunk hiteles információkat szerezni. Ne legyél Te is áldozat!

Forrás: urbanlegends.hu, Facebook