Mozgalmas kihívás.

Brian Everett az angliai Darlington városában él, de ritkán ér rá üldögélni. A 87 éves nagypapa a tervei szerint 90 éves korára befejezi azt a kihívást, amit még 2017-ben állított maga elé. Akkor kezdte az adománygyűjtő gyaloglást, 13 évvel azután, hogy szeretett felesége daganatos betegségben elhunyt. A neje emlékére azóta közel 200 ezer dollárt ’kalapozott össze’, amit különféle szervezeteknek juttatott.

Sheila nagyon szeretett utazni, a házaspár együtt járta be a világot. Számos kalandtúrán voltak, megmászták a Himalája több csúcsát, mozgalmas életük volt. Amikor Sheila 67 évesen elhunyt, Brian életében hatalmas űr keletkezett. Bár ez a fájdalom nem múlik, a férfi végül új életcélt talált magának.

Az egész azzal indult, hogy kitalálta, végiggyalogolja Amerikát, ám végül ez világkörüli sétává nőtte ki magát. Azt a kihívást állította maga elé, hogy minden nap gyalogolva ’bejárja’ a Föld kerületét, ami 40 075 km. Mindezt azért tesz, hogy az Alzheimer kórral élők számára pénzt gyűjtsön. A sétát 2017-ben kezdte és alig pár napot hagyott ki azóta. Még karácsonykor is gyalogol.

Brian minden reggel és délután is sétálni indul. Amikor a családja meghallotta, hogy mibe vágta a fejszéjét, a fiatalabbak támogatták, míg az idősebbek azt gondolták, hogy megbolondult. A férfi mindig annyit gyalogol, amennyit tud, akad nap, amikor 5-6 órát, átlagban ez 15 km-t jelent.

Brian egyébként is aktív életet él, a felesége halála óta immár egyedül. A Duna mentén 1600 km-t biciklizett 14 nap alatt, az Egyesült Királyságban pedig 3 nap alatt ért el a nyugati partról a keletire. 71 évesen az Atlasz-hegységben túrázott, 81 évesen vulkánokat mászott meg, de megfordult az Amazonas vidékén is különféle expedíciókkal. Mindig új kihívásokat keres, amikor egynek a végére ér, hogy a testét és a szellemét is aktívan tartsa. Emellett bónuszt jelent, hogy még pénzt is gyűjt jótékonysági célokra.

Kiemelt kép: PA Real Life