Azt hinnénk, ha a saját lábán állva beszél, akkor ez már egyértelmű, de a bürokrácia szerint nem.

Az 58 éves Jeanne Pouchain három éve próbálja ‘újraéleszteni magát’ hivatalosan, ugyanis halottá nyilvánították.

Egy volt alkalmazottjával való pereskedés kapcsán került a bíróságra, ahol a felperes azt mondta a nő biztos meghalt, mert nem reagált a levelekre. Ezt ugyan nem támasztotta alá semmilyen hivatalos irattal (mondjuk egy halotti bizonyítvánnyal), de utánajárás nélkül a munkaügyi bíróság mégis tényként kezelte. Ezzel az járt, hogy Jeanne nevét törölték a nyilvántartásokból, megszüntették a személyi igazolványát, vezetői engedélyét, egészségbiztosítását, bankszámláját, mindenét. Gyakorlatilag egy gombnyomásra kikerült a rendszerből a francia hölgy.

Azt hinnénk, könnyű igazolni, hogy valaki él, ugyanis besétál a bíróságra és azt mondja, hogy én vagyok és élek, de mivel már nincs mivel bizonyítania a személyazonosságát, így nem ilyen egyszerű, pláne visszavonatni egy bírósági döntést. Jeanne és az ügyvédje a megoldást az orvosi igazolásban látták, hiszen a doktornál dokumentálva van a nő kórtörténete, az adatai, és talán hihető, ha orvos mondja, hogy tényleg él.

Ezzel eddig annyit sikerült elérni, hogy már nincs halottnak nyilvánítva, de még mindig nem él hivatalosan, valahol a kettő között rekedt. Hogy a litániája még meddig fog tartani azt senki nem tudja, a története viszont döbbenetes.

Bemondásra valakit halottnak nyilvánítanak és kész? Nem elég, hogy nem ellenőrzik, de úgy tűnik vissza sem tudják vonni? Évek óta egy kísértet és a korábbi életét nem is biztos, hogy valaha is visszakapja. Ki kárpótolja az elveszett időért, amit a árnyékban tölt?

Forrás: OddityCentral