Vállald magadat!

Az ‘Anfu út kis hercegnője’ egy az 50-es éveiben járó kínai hölgy, aki mindig elegáns Lolita ruhában tűnik fel Sanghaj forgalmas utcáján. A róla készült fotók néhány hete kezdtek terjedni a közösségi médiában. A képek vegyes fogadtatásban részesültek: egyesek lelkendezve, mások fanyalogva nézték őket. A legtöbben őrültnek tartották a nőt, másoknak viszont tetszett, hogy felvállalja az egyedi stílusát. Sokan úgy vélekedtek, hogy a nő komoly mentális betegséggel küzd.

Nyilvánvaló, hogy a rajtuk szereplő hölgy nem úgy öltözik, ahogy azt egy láthatóan idősebb nőtől várnánk, hanem kislányoknak való ruhákba bújik. Azonban ahogy a napok teltek, kiderült hogy a sajátos ruhatár mögött szívet melengető történet lapul.

Valójában csak arról van szó, hogy a nő – akinek talán már nincs sok hátra – megvalósítja az álmát.

Kiderült, hogy a középkorú asszony – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – komoly egészségügyi problémákkal küzd. A kezelések hatására kihullott a haja és plusz kilók szaladtak fel rá. Mély ráncok jelentek meg az arcán és egy nap, amikor a tükörbe nézett, nem ismerte meg saját magát.

A nőnek viszont ahelyett, hogy depresszióba zuhant volna, eszébe jutott, hogy fiatalon mennyire szerette a Lolita ruhákat és sosem volt lehetősége viselni őket. Úgy döntött, hogy itt az idő hordani őket, mert ki tudja, meddig lesz rá lehetősége. Mivel a méretében nem talált, varratni kezdett, végül olyan sok öltözete lett, hogy minden nap újat tud felvenni.

Valóban nincs tökéletes frizurája, sima bőre, kifogástalan alakja. Nem lehet viszont nem észrevenni a belőle áradó önbizalmat és elégedettséget. Megéli az álmát, boldog és nem érdekli az, hogy mik az elvárások, vagy mit mondanak mások.

A kommentelők többsége pedig megérti ezt, és a amióta fény derült a szomorú történetre, egyre többen drukkolnak a ‘kis hercegnőnek’.

“Éld úgy az életed hátralévő részét, ahogy szeretnéd!” – tanácsolják neki.