Minél nagyobb a korkülönbség egy párkapcsolatban a nő javára, annál könnyebben ítélkeznek fölötte az emberek.

A kis korkülönbséggel élő párokkal nem annyira foglalkoznak, de nagyobb számoknál már könnyen kerülhet az ember reflektorfénybe. Ha a korkülönbség a férfi javára van, az elfogadottabb, mint amikor a nő az idősebb. A sztereotípiák ellenére azonban sok stabil, jól működő kapcsolat alakul ki idősebb nők és fiatalabb férfiak között.

Miért vonzódnak annyira a férfiak az idősebb nőkhöz?

Egy érettebb hölgy általában már tisztában van önmagával, megvan a magabiztossága, önálló, megértő, és jó beszélgetőpartner. Már nem feltétlenül a családalapítás és a házasságkötés szerepel az élete középpontjában (lehet, már túl is van egy házasságon és gyereke is van), hanem más dolgok is foglalkoztatják.

Tapasztalattal a háta mögött (jobb esetben) tanult a hibáiból és korrigálta azokat. Már van egzisztenciája, kialakult élete és nem a férfiaktól vár mindent. Nem akar játszmázni, nem viselkedik királylány módjára, tisztában van az erősségeivel és gyengéivel. Ért és megért, nem drámázik feleslegesen. Világosan fejezi ki a vágyait és elvárásait, mert már tudja, hogy a férfi nem gondolatolvasó. Járatos a világ dolgaiban, egyedül is el tud menni a mosdóba.

Lehet, hogy nem tökéletes az alakja és vannak ősz hajszálai is, de méltósággal tudja viselni a nőiességét, akár vastag smink nélkül is. Felvállalja saját magát, önazonos. A gondoskodása szívmelengető, a férfi számára is támogató.

Egy érett, szerető, megértő társra vágyik mindenki. Hogy hány évesen válik valaki ilyenné, az személyenként változó, mégis szinte biztos, hogy a kor előrehaladtával, a személyiség fejlődésével ez érik. Őszinteség, báj, jószívűség és intelligencia, ez lehet az ideális nő receptje 50 éves kor alatt és fölött egyaránt.

Forrás: Psychology Today