Sokaknak okoz az elalvás átmenetileg vagy tartósan nehézséget.

Az aktuális egészségügyi állapot, a körülmények, a terheltség, de még a kor függvénye is, hogy mennyire könnyen, gyorsan tudunk elaludni. Ha nehézkessé válik, érdemes apróbb trükköket kipróbálni, mielőtt a gyógyszeres doboz után nyúlnánk, mert a pihenésünk múlik rajta, ami aztán az egész életminőségünkre befolyással van.

Számos meditációs és lazítós módszert javasolnak a könnyű elalvásért, amire sokan esküsznek is. Sajnos azonban nem mindenkinek válik be, így most egy másik technikát hoztunk, hátha ez segít. Egy terapeuta tanácsa a következő:

Időlimitet kell szabni az elalvásra, hogy ne forgolódjunk az ágyban egyre bosszúsabban. Ez lehet 10 perc, fél óra, vagy kinek mi. Ha a szabott időn belül nem sikerül álomba merülni, akkor keljünk fel, üljünk asztalhoz, és kezdjünk el leírni mindent, amin jár az eszünk! Problémák, örömök, tervek, bármi, amire épp gondolunk.

Tegyük ezt addig, amíg fáradtnak nem érezzük magunkat, és, ha ez megtörténik, akkor bújjunk vissza az ágyba, próbáljunk elaludni újra! Valószínűleg akkor már gond nélkül menni fog!

Nem megerőltető, nem ártalmas, érdemes megpróbálni!