Örömforrás.

Az amerikai Vermont államban egy házaspár több hektáros vadvirágos rétet létesített – ezzel örömet okozva nem csak a szomszédoknak, de a madaraknak, méheknek, pillangóknak is.

Jonathan Yacko és Natalie Gilliard a pandémia alatt nehéz időket éltek át: Natalie elvesztette a munkáját, és John órái is meg voltak számlálva, mivel távolról dolgozott egy, a korábbi, Long Island-i lakhelyüknél található cégnek. Eközben a Vermontban található hatalmas birtokuk kontroll nékül burjánzott, hiszen a fűnyírás egy napot vett volna igénybe. A fárasztó fűnyírásról meséltek egy helyi ismerősüknek, aki történetesen az Amerikai rétek nevű vállalatnak dolgozott.

Ő elmondta, hogy néhány száz dollárral és kezdetben nem kevés munkával vadvirágos rétet lehet létrehozni, amely viszont később saját magától beáll, növekszik, minimális időráfordítás nélkül.

A párnak tetszett az ötlet, így beszántottak egy területnyi füvet, kiszedték a nagy köveket, előkészítették a talajt, elszórtak 22 kg-nyi magot, összesen 27 virágos fajból és vártak. 2021 tavaszán virágba borult a kert.

Fotó: Natalie Gilliard

Az első növény, amely szárba szökkent, az egynyári fátyolvirág volt, majd a piros és sárga mákvirágok, a rózsaszín habszegfű, az élénknarancs kénsárga pillangóvirág, a vörös harangláb és a lila gyűszűvirág következett.

A vadvirágos rét gyönyörű lett, nem csoda, hogy az egész környék, az összes szomszéd felfigyelt rá.

Egyre többen megálltak csodálni, piknikező társaságok alakultak ki, a közösséget is összehozta a megkapó látvány. Ami igazán nagyszerű az az, hogy pár hete egész másként fest a birtok, hiszen más virágok bontanak szirmot, így más színekben pompázik. Két szomszédnak annyira megtetszett a rét, hogy a saját birtokukon is megkezdték a létrehozását.

Fotó: Natalie Gilliard

A történet azzal kezdődött, hogy egy páros nem akart füvet nyírni és most a méheknek segítenek, gyönyörű tájat birtokolnak és boldoggá teszik a közösséget.

A kiemelt kép illusztráció.