Alkalmazz bevált praktikákat, recepteket, készíts illatokat és festékeket gyógy- és fűszernövényekből, amelyek otthon is megteremnek.

A nemrég megjelent könyv, amelyet a kezemben tartok, meglehetősen gyakorlatias hangvételű. Három nagy témakört ölel fel: van benne szó arról, hogyan termelhetők meg a kertben vagy akár egy teraszon, ablakpárkányban a legfontosabb gyógynövények, fűszernövények. A második részben a növények felhasználásával ismertet meg bennünket a szerző. A harmadik rész pedig egy praktikus gyógynövényábécé.

Ezt a könyvet nem lexikonnak érdemes tartani, amit az ember kinyit néha, ha keres valamit, hiszen erre a célra tökéletesen megfelel az internet is. Nem, inkább a könyv célja, hogy ötleteket adjon és megalapozza az olvasó tudását a hagyományos növényi gyógyítás, fűszerezés témakörében.

Érdemes elolvasni az elejétől a végéig és szépen, tudatosan kipróbálgatni a szimpatikus recepteket és praktikákat. Ha csak egy hasznos dolog megmarad, már megérte!

A könyv megvásárolható a Cser Kiadó kínálatában, amely eleve 20% kedvezményt kínál, de a “BALINTGAZDA” kupon használatával további 10%, azaz összesen 30% kedvezménnyel vásárolható meg.  Tovább a bolthoz: Nagyanyáink házi patikája – Bevált praktikák, receptek, illatok és festékek gyógy- és fűszernövényekből

Renate Dittus-Bar
Cser Kiadó, 2017

Információk
• 128 oldal
• Kötés: karton
• ISBN: 9789637418914

Összefoglaló

Nagyanyáink házi praktikái egy könyvben.

A legtöbb bajra gyógyír valamelyik növény, és ezt nagyanyáink még nagyon jól tudták. A könyv ezt a tudást és tapasztalatot foglalja össze. A bevált receptek, ötletek a család bármely tagjának segíthetnek, ha kéznél van ez a remek gyűjtemény.

A tartalomból

  • Gyógynövények a kertben, a teraszon vagy az ablakpárkányon
  • Gyógynövényábécé: az egyes növények botanikai jellemzői, hatóanyagai, termesztése, szedése és felhasználása
  • Bevált házi praktikák: saját készítésű tinktúrák, olajok, fürdők, kenőcsök és teák egyszerűen
  • Gyógy- és fűszernövények a konyhában: ízesítés és díszítés