Hófehérben.

1952-ben Martha és Lehman Tucker összeházasodtak. Noha a szerelem hatalmas volt a fiatalok között, az esküvő nem volt teljes, a lánynak ugyanis nélkülöznie kellett a hagyományos fehér csipkeruhát. Martha feketeként akkoriban a szegregáció miatt Alabama államban nem is álmodhatott róla, hogy az üzletekben hozzájut egy ilyen darabhoz.

Évtizedekig magában tartotta ezt a vágyat, de nemrég a 94 éves asszony elmesélte unokájának, Angela Stroizernek a bánatát, a lány pedig úgy döntött, hogy itt az ideje a fehér ruhának.

Fotó: Angela Strozier

70 év után elérkezett a nagy nap, amikor minden készen állt. A karcsú és energikus asszonyt kisminkelték, majd elkísérték egy menyasszonyi ruha kölcsönzőbe, ahol végre magára ölthette a hosszú, csipkés ujjú, ruháját hozzáillő fátyollal és pimasz, combközépi harisnyakötővel.

Martha bevallotta, hogy nagyon izgult, amikor először belebújt a gyönyörű ruhába. Olyan volt, mintha újra férjhez menne, szinte nem is akarta elhinni, hogy saját magát látja a tükörben.

Fotó: Angela Strozier

Martha még azon a napon ígéretet tett magának, amikor kimondta az igent a választottjának, megfogadta, hogy egyszer magára ölti a menyasszonyi hófehér ruhát.

Noha 70 évig tartott, Martha megtartotta az ígéretét. Sajnos, Lehman Tucker még 1975-ben elhunyt, de egészen  biztos, hogy valahonnan Lehman is nézte, ahogy asszonya ragyog a boldogságtól.