Megvalósult álom.

Fekete, gót stílusú kert: akad, akinek ez minden vágya. Chloe Hurst nem csak álmodozott, de meg is valósította az elképzelését, egy hátborzongatóan sötét kertecskét. A 29 éves kanadai nő a fekete szín szenvedélyes rajongója. Ikerházi kertjének növényállományát minden évben ezer dolláros keretből bővíti – természetesen csupa fekete szépséggel.

Chloe már gyerekkora óta arról álmodott, hogy egy fekete kertecskét hoz létre. Arra vágyott, hogy igazán különleges legyen, rejtélyesnek és furcsának tűnjön. Hurst ugyan édesanyjának segített színpompás, tarka virágokat ültetni, de mindig tudta, hogy a saját kertjében majd a fekete szín fog dominálni.

A kertben többek között nő fekete petúnia, liliom, tulipán is. Hosszú út vezetett idáig, mindegyik növény helyi kertészetből kerül a kertbe, a bokrok, az édesburgonya és az évelők is. Chloe 6 éve él férjével együtt a házban, ezalatt 6 ezer dollárt költött már a kertjére.

Az inspirációt olyan filmekből és könyvekből meríti, mint például az Addams család. Mindig is rajongott a sötét, misztikus hangulatért, az úgynevezett gót szubkultúráért. Szerinte ez nem lehangoló, neki éppen ez okoz örömet. Amikor kislány volt, a szülei színes ruhákba, például rózsaszínbe próbálták öltöztetni, de ő mindig csak feketét akart hordani. Tiniként merült el a gót szubkultúrában és akkor találta meg igazán önmagát.

A tervező grafikus házának belső terei is a fekete különböző árnyalataiban pompáznak, csontdíszekkel, hangulatos tapétákkal. A férje kénytelen volt megszokni ezt a fura világot. Igaz, a szobák feketére festését azért megakadályozta, bár felesége szíve szerint bármikor hozná az ecsetet.

Hurst a jövőben a nappaliját is szeretné kísértet-járta viktoriánus stílusú otthonná változtatni.

Növekvő számú követőit az Instagramon avatja be a fekete kert és otthon titkaiba.