Mozgás!

Alig néhány hét alatt hatalmas sikert aratott az a kezdeményezés, amelynek során 20 szabályos guggolásért cserébe ingyen buszjegy kapható. Kolozsváron a polgármester által is támogatott ötlet kiindulóalapja az volt, hogy több mozgásra bírják rá a lakosokat. A városi elöljáró maga is elvégezte a guggolásokat a SportsFestival által megálmodott projekt keretében.

Azok a bátor vállalkozók, akik szabályosan végrehajtják a guggolásokat, ingyen utazhatnak a város területén a mozgásért járó jeggyel. Mindössze 20 guggolást kell elvégezni két perc alatt, de fontos, hogy ezek szabályosak legyenek.

Eddig már több mint 1500 jegy talált gazdára a ’egészség jegy’ elnevezésű kezdeményezés során. A kampányt a nyár végén indították el, és egész évben tervezik folytatni. A kolozsvári központi állomáson jegykiadó automatákat telepítettek, amelyek csak akkor működnek, ha a gyakorlatokat helyesen hajtják végre. Az automaták mindegyikét kamerával szerelték fel, amelyek az elvégzett guggolásokat és a végrehajtás idejét is figyelik. Az egészség jegyet az érvényesítéstől számítva másfél óráig használhatják fel, és egyenértékű a városi vonaljeggyel.