Picit csalódott.

Későn kezdett futni, de annál nagyobb sikerrel: Julia ‘Hurrikán’ Hawkins nyugdíjas tanárnő 74 évesen teljesítette első maratonját. Már 80 éves volt, amikor elkezdett a Nemzeti Szenior Játékokra járni. Számos aranyérmet nyert, akkor még kerékpározásban, amit azonban idővel abbahagyott, mert rajta kívül már senki sem indult a kategóriájában.

Miután ellenfélre sem talált, futásra váltott, 100 évesen kezdett sprintszámokban indulni. 2017-ben rekordot állított be a 100 méteren a 100 feletti nők kategóriájában (39:62 mp). Amikor ezt a csúcsot 2021-ben megdöntötte a nem kevésbé kiváló Diane Friedman, Julia új kategória után nézett.

2021 novemberében a Louisiana-i Szenior Játékokon új csúcsot ért el a 105 év feletti nőknél, 1.02.95-tel mostantól ő tartja a rekordot. Ugyanakkor picit csalódott is, mert 1 percen belüli időt szeretett volna futni.

Elmondása szerint rajong a futásért, a mozgásért. Sosem volt edzője, nem készül tudatosan, egyszerűen csak szereti azt, amit csinál. Addig szeretne futni, ameddig bír és reméli, hogy másoknak is inspirációt jelent. Az üzenete egyszerű: maradj aktív, ha boldog és egészséges akarsz lenni!

Julia nagyszerű élménynek nevezte azt, hogy ennyi családtag, barát, rajongó eljött az eseményre. A felvételen látni, hogy a hangulatra és biztatásra nem lehetett panasz. A kiváló eredmény előtt pedig emeljük kalapunkat!