A Facebook és a Messenger berkein belül újra és újra megjelennek kamu figyelmeztetések, amelyeket szinte kiirtani is lehetetlen.

Sokan megkapták a következő szöveget:

“Szia Mark vagyok, a Facebook igazgatója. Hello mindenkinek, úgy tűnik, hogy minden figyelmeztetés valóságos. A Facebook használata pénzt fog fizetni. Ha ezt a karakterláncot 18-ból továbbítja a listájából, az ikon kék lesz, és ingyenes lesz az Ön számára. Ha nem hiszel nekem, holnap 18:00 -ig a Facebook zárva lesz, és meg fogod nyitni, hogy meg kell fizetnie. Ez az egész törvény. Ez az üzenet arra szolgál, hogy tájékoztassuk az összes felhasználót arról, hogy szervereink a közelmúltban túlságosan túlterheltek. Kérjük segítséget a probléma megoldásában. Arra van szükségünk, hogy aktív felhasználók továbbítsák ezt az üzenetet a kapcsolattartó listáján szereplő összes felhasználónak, hogy megerősítsék az aktív Facebook-felhasználókat. Ha nem küldi el ezt az üzenetet az összes Facebook-névjegyhez, fiókja inaktív marad, ami az összes kapcsolatod elvesztését eredményezi az üzenet továbbítása nélkül. Az Ön SmartPhone-jét a következő 24 óra alatt frissítik, új megjelenést és új színt kap a chathez. Kedves Facebook felhasználók, frissítjük a Facebook-t 23:00 órától a mai napig. Ha ezt nem küldi el az összes névjegyhez, a frissítés törlődik. Nem fog tudni beszélni a facebook hírekkel. Meg kell fizetnie egy kurzust, ha nem gyakori felhasználó. Ha legalább 10 névjegye van, küldje el ezt az SMS-t, és a logó pirosra változik, ami azt jelenti, hogy megerősítette a felhasználót… Ingyen fogjuk befejezni. Holnap kezdődnek a hírek gyűjtése a Facebook-on 0,37 centre. Küldje el ezt az üzenetet több, mint a 9 kapcsolattartó, és ez ingyenes lesz az Ön számára. Nézd és a labda zöldre vált. Tedd meg, és látni fogod, hogy a Facebook most ingyenes. Töltsön 10 embert a szolgáltatás újraaktiválásához.”

Ennek az üzenetnek számtalan hosszabb-rövidebb változata kering mostanság.

Az ilyen üzenetek nyelvezete már önmagában is gyanúra ad okot! A megfogalmazás és a szórend is a dolog valótlanságáról árulkodik.

Másrészt a Facebook nem fog körüzenetek küldözgetésére buzdítani, ha valami hibát észlel! Ha valamilyen biztonsági beállításra vagy intézkedésre kell figyelnünk, arról a hírfolyam tetején vagy a megadott e-mail címünkön értesítenek minket, továbbá mindig adnak ki hivatalos közleményt is!

Szóval, ha ilyen üzeneteket kapsz, ne küldd tovább, hanem töröld ki!