Mintha még itt lenne.

Egy átlagos munkanapnak indult Billy Mithell és Brad Babb számára, de végül egy megható történetté kerekedett. A Mississippi folyóban dolgozó mentőbúvárok egy palackba zárt üzenetre lettek figyelmesek, jól látszódott, hogy a zöld üvegben egy papír rejlik.  Az üveget felhozták és pálcikák segítségével a fecnit is kipiszkálták belőle, majd megpróbálták elolvasni a napszítta, szakadozott maradványokat.

A levelet egy oxfordi fiú írta 1989-ben, akinek a családneve Tahl vagy Dahl lehetett.

A hajóépítő társaságnál, ahol a búvárok is dolgoznak, mindenki olyan lelkes volt, mintha maguk is 11 évesek lennének. Elhatározták, hogy megtalálják az egykori srácot, akit egyfajta rokonléleknek éreztek. A csapat a facebookot hívta segítségül, egy posztban feltették a levelet.

Az üzenet a Dahl családhoz is elért: Eric Dahl és felesége, Melanie, valamint gyermekük, Chris is látta a bejegyzést.  Az üzenetet néhai fiúk, Brian írta. A család 320 km-t utazott, hogy átvegye a régi levelet.

Brian sajnos már nincs köztük. A fiú 29 évesen szenvedett balesetet. A néhai kerékpáros rákkal is küzdött, de a halálát végül nem a betegség okozta. 11 éves volt, amikor megírta a levelet és az üveget a Talahatchie folyóba dobta. Egyébként ez egy iskolai feladat volt és több osztálytárs levele is előkerült már, az egyik például Louisiana államból.

Könnyes, nevetős találkozás lett a palack átadásából. A család úgy érzi azóta is, hogy a fiúk velük van, most is mintha csak üzent volna nekik.

A kiemelt kép illusztráció.