Egy test, két lélek.

Sziámi ikrek rendkívül ritkán születnek, nagyjából minden 50 ezredik terhességnél várható egy ilyen eset. Az összenőtt testvérek 70%-a lány és az így világra jött babák többsége alig éli meg a pár napos kort.

Éppen ezért az egészséges sziámi fiú ikrek születése valódi csoda.

Ronnie és Donnie Galyon azonban rácáfoltak a statisztikákra. Ráadásul az orvosok nem jósoltak nekik hosszú életet, ők azonban ezzel sem törődtek, az állapotukhoz képest hihetetlenül magas kort éltek meg. Ezzel ők a Guinness-rekorderek, a valaha élt legidősebb férfi sziámi ikrek.

Ronnie és Donnie 1951. október 25-én látták meg a napvilágot az amerikai Dayton városában és első 2 évüket rögtön a kórházban töltötték. Az orvosok úgy döntöttek, hogy nem lehet őket biztonsággal szétválasztani. Mindkettőjüknek saját szíve, gyomra, mája, tüdeje és veséje volt, önálló karokkal és lábakkal rendelkeztek. Közös volt viszont a kiválasztó- és emésztőszervrendszerük alsó szakasza.

Születésük után a szülőket ajánlatokkal árasztották el, amiket kezdetben megtagadtak, de mivel 9 gyermeket kellett eltartaniuk, az ikrek 7 éves korában végül beadták a derekukat. Attól kezdve Ronnie és Donnie cirkuszokban, vásárokban léptek fel, beutazták a  fél világot és szépen kerestek is.

1991-ben, 39 évesen nyugdíjba vonultak és vettek egy házat, ahol önállóan tudtak élni.

Öccsük, Jim és az ő felesége, Mary segítette őket, mivel ők is a városban éltek. A 4 kezet és lábat nem volt egyszerű koordinálni, de az ikrek kifejlesztették a saját módszereiket és megoldották a napi feladatokat. Például egymást borotválták, maguk főztek, mostak és segítség nélkül mosakodtak. Szerettek kimozdulni, aktívan éltek egy dupla kerekesszékben. Az alvás nagy nehézségeket okozott, mert az életük nagy részében egymást váltották, csak 2010-ben kaptak egy olyan speciális széket, amelyben mindketten egyszerre tudták álomra hajtani a fejüket.

Ronnie és Donnie sosem vágyott arra, hogy elválasszák őket.

Isten így teremtette őket és ők így boldogok – vallotta Donnie. Ennek ellenére a  természetük meglehetősen eltérő volt, még a politikai nézeteik is különböztek. Ronnie egyszerű ember volt, könnyen ki lehetett jönni vele, Donnie azonban keményebb diónak bizonyult. Ronnie kényelmes volt, Donnie végezte el a házimunka nagy részét. Természetesen időnként hajba is kaptak, egyszer még össze is kellett varrni a sérüléseiket.

A férfiak szellemileg egy nagyjából 10 éves gyerek szintjén megrekedtek.

Szerettek játékautókkal foglaltoskodni, tévézni, bár gyakran összevesztek azon, hogy mit nézzenek és két külön készülékük volt, noha egyszerre csak egyet tudtak nézni. Ronnie nagyon szeretett enni. A pénzügyeiket Jim intézte és ő adott nekik némi zsebpénzt is.

2009-ben kórházba kerültek, miután Ronnie-nak egy vírusfertőzés következtében az életét veszélyeztető vérrög képződött a tüdejében. Ezt követően azonban állandó segítségre szorultak. A közösség rögtön segített, építettek egy kis akadálymentes lakrészt számukra Jim és Mary otthonához csatlakoztatva, így ott állandó felügyelet mellett tudtak élni.

A 63. születésnapjukra már hivatalosan is csúcstartók lettek. Ronnie és Donnie egész életükben arról álmodtak, hogy Guinness-rekorderek lesznek és ez a vágyuk valóra is vált. 2020. július 4-én hunytak el szívbetegség következtében, 68 éves korukban.