Világszám!

Johanna Quaas komolyan gondolja, hogy a kor csak egy szám, ő maga 97 évesen úgy hajlong és ugrál, mintha 17 lenne. A szépkorú német asszony tartja a Guinness rekordot, mint a világ legidősebb aktív versenytornásza.

Quaas időről-időre különféle videókkal és posztokkal mutatja meg elképesztő képességeit és ejti ámulatba a világot.

Legutóbb egy olyan felvétel került napvilágra, amit az Oscar-díjas Viola Davis tett közzé és a Német Tornászbajnokságon készült. Ezen az akkor 91 éves Quaas emberfeletti gyakorlata látható.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VIOLA DAVIS (@violadavis) által megosztott bejegyzés

Quaas először akkor nyerte meg a közönség szívét, amikor egy felhasználó feltette az internetre a 2012-es bajnokságon készült talaj- és korlátgyakorlatokat. Akkor 6 nap alatt több mint 1 millióan nézték meg a mutatványokat. A videón a publikum hatalmas ovációval ünnepli az akkor 86 éves tornásznő rendkívüli erejét, hajlékonyságát. Még Simone Biles olimpiai bajnok tornásznő is azt nyilatkozta, hogy a lélegzete is elállt a gyakorlatok láttán.

Quaas 1925-ben született és már gyerekként edzett, 10 évesen vett részt élete első versenyén. Az azóta eltelt évtizedek legnagyobb részében edzőként dolgozott, sőt kézilabdázott is, de 56 évesen mégis aktív tornászként tért vissza a szeretett mozgásformájához. 2015-ben megkapta a Nemzetközi Tornász Halhatatlanok díját, mielőtt 2018-ban visszavonult a versenyzéstől egy bicepsz sérülés miatt.

Szerencsére Quaas azóta sem hagyott fel azzal, hogy a gyakorlatait megossza a követőivel. Az Instagramon például büszkén mutatja be, hogy még mindig tud fejen állni! Ezenfelül hihetetlen nyújtógyakorlatokat is közzétesz, de láthatjuk focizni is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Johanna Quaas (@johannaquaas) által megosztott bejegyzés

Nem csoda, hogy rengeteg üzenetet kap a világ minden tájáról. Micsoda példakép vagy, Ms. Johanna – írta neki egy lelkes rajongója, más pedig a létező legnagyobb inspirációnak nevezte a nem mindennapi tornászt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Johanna Quaas (@johannaquaas) által megosztott bejegyzés