Összeköt a történet.

A 7 éves Maggie Kuznia nagyon szereti a könyveket, azonban még boldogabb, ha a történeteket másokkal is megoszthatja. Hetente egy-két alkalommal bepakol pár könyvet a hátizsákjába és elzarándokol a Minnesota államban lévő Heritage Grove Idősotthonba.

Az ott élő szépkorúaknak olvas fel, amivel nem csak magabiztosabb lesz a hangos olvasásban, de óriási örömet szerez a szenioroknak is.

Minden egy havas napon kezdődött. Maggie anyukája, Tiffany Kuznia, aki a nyugdíjasház programszervező igazgatója és gyakran magával viszi a lányát is a munkahelyére. Amikor aznap Maggie a táskáját pakolta be, az anyukája emlékeztette, hogy tegye el a Nintendo játékát is. Maggie azonban azt felelte, hogy más tervei vannak: könyveket visz, amikből a lakóknak fog felolvasni.

Idővel Maggie-t annyira megszerették a lakók, hogy még olyan visszatérő ’törzsvendégei’ is vannak, akiknek rendszeresen olvas.

Az anyukája többször ránéz, mert nem szeretné, ha túl sokáig időzne egy-egy lakónál, kifárasztva őt. Nem egyszer az olvasást közös színezés vagy kirakózás követi. Sokan Maggie-t szinte a saját unokájukként kezelik, szeretik.

A lakók közül a kislány nagyon jóban lett Patti Griggs-szel, aki nyugdíjas tanítónő. Patti annak idején sok kis elsőst tanított meg olvasni, de szerinte csak kevesen tudnának ilyen korban ennyire szépen olvasni. Vett is egy könyvet a lánynak, amit kihívásnak szánt, Maggie viszont legnagyobb meglepetésére gond nélkül felolvasott belőle. Most a közös történetük szintet lépett: együtt fogtak bele egy könyv írásába!

Maggie azt reméli, hogy más gyerekeket is ösztönözni fog arra, hogy olvasson az időseknek. Amellett, hogy örömet szerez, gyakorolhat és az otthon lakói mindig szívesen segítenek, ha egy idegen, számára ismeretlen szóval gyűlik meg a baja. A szeniorok pedig azt mondják, hogy a kislány beragyogja a napjukat.