A Mama a konyhában tanít.

A Vollpension története 2012-re nyúlik vissza. A szociális kezdeményezés megoldásokat keresett az időskori  izoláció és szegénység ellen, valamint a nemzedékek közti növekvő különbség áthidalására. A Bécsben induló projekt során olyan kávézó-cukrászdát nyitottak, amelyben idősek osztották meg receptjeiket, tudásukat és váltak hasznos munkával nélkülözhetetlenné.

A 2020-as pandémia módosította az elképzeléseket, a Vollpension a digitális világba kényszerült. Itt azonban változatlanul megtalálja a létjogosultságát: most az internet segítségével tanulhatunk a konyhában profi nagymamáktól, nagypapáktól.

A projekt plusz bevételi lehetőséget kínál az aktív szenioroknak. Mindenkit várnak, aki elmúlt már 65 éves, rendelkezik egy édesség vagy süteményrecepttel, amit szeretne megosztani a nagyvilággal.

Aki rajong a sütésért, egyedül él, nyugdíjkiegészítésre vágyik és szívesen átadná a fiataloknak is a tapasztalatait, ne habozzon!

Miért érdemes jelentkezni? Mert otthonról kereshetünk némi plusz pénzt, ráadásul úgy, hogy közben kedvünkre süthetünk. A tudásunk most kincset érhet.

A jelentkezés után visszajelzést kapunk a továbbjutásról. A kiválasztás 2. körénél kérdéseket tesznek fel rólunk. Amennyiben kiválasztásra kerül valaki, átfogó képzést kap, megtanul önállóan sütőleckét prezentálni a saját konyhájából. 2021. szeptember 30. után már maga is képes lesz arra, hogy az egész világ előtt, élőben mutassa meg a kedvenc receptjének elkészítését.

Ha valaki nem érzi magát technikailag profinak, attól még bátran jelentkezhet, mert mindent megtanítanak, megmutatnak, a digitális eszközök használatát is.

Egy-egy ilyen sütőórán max. 8 ember fog részt venni, akik részvételi díjat fizetnek. A tervek szerint ennek felét a nagymama megkapja, a másik részét pedig a platform működtetésére használják fel.

Még akkor is, ha magát a kurzust később más nyelven végezzük, a jelentkezést angol vagy német nyelven kell leadnunk. Érdemes megkérnünk egy ismerőst, családtagot, hogy segítsen, ha nem beszélünk nyelveket, hiszen ezen nem múlhat a sikeres pályázás! A tanfolyamon minden nyelvet igyekeznek elérhetővé tenni, ezért kell a jelentkezésnél megadnunk, hogy melyiket beszéljük.

Nemcsak nagymamák, de nagypapák jelentkezését is örömmel várják!

Hogy kedvet kapjunk, nézzük meg, hogy most mire jelentkezhetnek a sütni vágyók: megtanulhatnak például Johannes úrtól Sacher tortát készíteni vagy Luciától leshetik el a buktasütés fortélyait.

Jelentkezni az alábbi linken lehet 2021. június 30-ig:  www.vollpension.wien

További információ: Bake Against Poverty – Vollpension