Madarat tolláról, embert barátjáról.

Több mint 27 millióan nézték már meg a közösségi médiában azt a különös felvételt, amely egy galamb és egy fiatal nő barátságának történetét meséli el. Mint egy Disney mese – mondták róla a hozzászólók.

És valóban: Hannah Hall az angliai Nottinghamben él. Egy napon a barátaival üldögélt egy bárban, amikor egy galamb úgy döntött, hogy az ölében landol. A vendéglátóhely személyzete elmondta, hogy a madár betévedt a pubba, de az emberek rúgdosva elhessegették. A környékbeli diákok azt mesélték, hogy ők vitték be a bárba, miután zavarodottan találtak rá.

„Tudtam, hogy nem hagyhatom ott, ezért hazahoztam” – folytatta Hall. A madár annyira kimerült volt, hogy elaludt a lány állán. Bár a nő úgy gondolta, hogy nem éli túl az éjszakát, a galamb napról-napra jobban lett. A fiatal nő azon gondolkodott, hogy megtarthatja-e a madarat, vagy inkább menhelyre vigye, esetleg engedje szabadon, miután felépült.

A szakértők szerint a galambok szelídek, időnként az emberhez fordulnak segítségéért, ha nehézségük támad.

Alig pár nap múlva a kis szárnyas már sokkal jobb állapotban volt, erősnek, energikusnak tűnt. Szívesen üldögélt a gazdája vállán és válaszolt annak hívóhangjára is.

Noha a kis tollas társnak megvolt az esélye, hogy elrepüljön és a szabadon éljen, ő Hall házánál maradt. A lány és a galamb között nagyon szoros kötelék alakult ki, a madárka akár 3-4 órát is üldögél a  lány térdén.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BBC News (@bbcnews) által megosztott bejegyzés

@realvintagedollshouse Replying to @magpiespot Ignore my voice, think I’m coming down with something! #pigeon #pigeontok #1940s #vintage #followers #tiktok #safespace #aboutme #welcome #pigeonrescue #viralstory #childrensbook ♬ Wallace And Gromit Original Theme Song – Wallace And Gromit Xmas 🎄🎄

A kiemelt kép illusztráció.