Az előítéletek az 50 felettieket sem kímélik.

Folyamatos kötögetés, lekvárfőzés, szoros konty és műszálas otthonka, ami elsőre az emberek eszébe jut a nagymamákról.  De valóban így van ez?

Közel sem. 50 felett bár már valóban sokan nagymamák, közben nagyon is eleven anyák, nők, feleségek, kollégák, barátnők is. Most szeretnénk eloszlatni az  ötvenes nőket érintő tévhiteket:

Nem foglalkoznak a külsejükkel

Dehogynem! Sokan sportolnak, fogyókúráznak, maratont futnak, hajat festenek, manikűrőznek, fiatalosan öltöznek. Az igényesség nem kor kérdése!

Nem érdekli őket a szex

Dehogynem! Ha találkoznak azzal a vonzó személlyel, akivel kedvet kapnak hozzá. Kis szerencsével ő várja otthon őket, de lehet, hogy máshol találnak rá.

A menopauza a világ legszörnyűbb dolga

Többeket érint a tünetegyüttes, de felülemelkednek rajta. Úgy, ahogy korábban a menstruációtól sem állt meg az élet, úgy a menopauzánál sem fog. Ebben a korban már ismerik a testüket és tudják, hogy hogyan vészeljék át ezt az időszakot.

Nem értenek az informatikai eszközökhöz

Dehogynem! A technika fejlődése valóban rohamtempóban halad, de az ötvenesek is épp úgy képesek megtanulni használni, mint bárki más. Használják a Facebookot, az Instagramot, könnyedén vásárolnak a neten, keresnek programot vagy épp kertészkedésről szóló videókat. Attól függ, kit, mi érdekel…

Hiányolják az anyaságot és csak az unokákkal lennének

Lennének, de nem csak velük! Az unokákkal és a családdal töltött idő nagyon is fontos mindenki életében, azonban azon kívül is vannak dolgok, amik érdekesek számukra. Az ‘én időnek’ is megvan a létjogosultsága.

Alig várják a nyugdíjat

A valóságban inkább aggódnak miatta. Bár sokan várják, hogy a munka helyett több idő jusson más dolgokra is, jelen gazdasági helyzetben itthon nem felhőtlen az öröm a nyugdíjba vonulással kapcsolatban.