Nagy táv, nagy szív.

Romeo Cox nem túl régóta él Szicíliában, előtte Angliában lakott a családjával. A kisfiú már másfél éve nem látta a szülőföldjén maradt nagyiját, ezért a karantén alatt elhatározta, hogy titokban meglátogatja őt. Romeo szülei először ellenezték az utat, de a fiú végül meggyőzte őket.

A kivitelezést persze alaposan megnehezítette, hogy nem indult repülőjárat a két pont között, ezért Romeo gyalogosan szeretett volna útnak indulni. Végül a család áldását adta az ötletre úgy, hogy az apuka, a 46 éves Phil is vele tart. A férfi veterán újságíró és filmes, ezért komoly tapasztalatokkal rendelkezik arról is, hogy miként lehet egy utat megtervezni cseppet sem ideális körülmények között.

https://www.instagram.com/p/CD8l48eHCwB/?utm_source=ig_web_copy_link

Romeo és Phil június 20-án indultak útnak. Olaszországon, Svájcon és Franciaországon keresztül zarándokoltak el a nagymama angliai otthonáig. Számos éjszakát a szabad ég alatt töltöttek, időnként eltévedtek, kutyákkal hadakoztak, fájt a torkuk, összebarátkoztak egy vadszamárral és egy menekülttáborban is önkénteskedtek.

https://www.instagram.com/p/CB1GYDppRQ9/?utm_source=ig_web_copy_link

Utóbbival komoly célja volt a fiúnak, elhatározta ugyanis, hogy az úttal pénzt is gyűjt a menekülttáborban élő gyerekek részére. A fiú számára azért is volt mindez fontos, mert a legjobb barátja, Randolph is menekültként érkezett, élelem és víz nélkül gyalogolt a családjával Ghánából. Amikor Coxék Szicíliába költöztek, Randolph segített neki beilleszkedni.

https://www.instagram.com/p/CDThQP_q3JW/?utm_source=ig_embed

A páros szeptember 21-én ért Londonba, ahol 2 hetes karantént követően indultak Rosemary nagyi házához. Amikor a fiú meglátta a mama házát, mintha nem is lett volna 2700 kilométer a lábában, szaladni kezdett, hogy megölelhesse a nagyit. A végtelen ölelés megható pillanatát egy felvétel is megörökítette.

A Mama először el sem hitte az utazás történetét. Szíve tele van büszkeséggel, hiszen az unokája nem csak egy ölelésért vállalta a nagy utat, de nemes célért is: 14 ezer fontot (kb. 5 millió 400 ezer Ft)  gyűjtött az út során.