Nincs megállás.

A legtöbb ember nyugdíjasként már visszavesz a tempóból, a jól megérdemelt pihenését tölti. Nem úgy Wang Lang. A 70 éves kínai nő már a ’Szupernagyi’ becenevet is kiérdemelte, mivel az elmúlt két évtizedben több, mint 100 maratont futott. A hölgy 50 évesen kezdett futni, akkor kapcsolt nagyobb fokozatra, amikor a többiek már a leállásra készültek. Formában akarta tartani magát, de hamarosan a szenvedélyévé vált a futás.

Az első maratonját 2004-ben futotta, azóta pedig nincs leállás. Már több, mint 100 maratont teljesített! 2005 és 2017 között az évenként megrendezésre kerülő Pekingi maratont 13-szor futotta végig, és már új rekordot is felállított, mivel ő lett a legidősebb ember, aki a 168 km hosszú Liaoning-i maratont 40 órán belül teljesítette.

A nagymamakorú nő rendre lenyűgözi a közönséget. Az egyik évben például a 110 km-es versenyre nevezett és ezt a távot is teljesítette a legjobb barátjával. Állítólag 5-6 órán keresztül várta a barátját a befutónál, hogy együtt lépjék át a célvonalat.

Wang legalább hetente hatszor 20 km-eket fut, vasárnap pedig még többet a futóklub többi tagjával együtt. Nagyon szeret a hegyvidéken futni, azonban télen az aszfaltra kényszerül.  7 hónapot a hegyes tájon, ötöt a városban edz. Emellett a hegymászásért is rajong.

Az évek során Wang semmiféle sérülést nem szenvedett a térdén vagy a bokáján, amit ő a kegyetlen gyerekkorának tud be, ami a testét és a lakét is megedzette. Egyetlen komoly problémája a szemét érintő szürkehályog, ezért kellett fejlámpával futnia, hogy jobban lássa az utat.

Wang Guilan elszántan hiszi, hogy a kor csak egy szám és ameddig csak az egészsége engedi, nem szeretne leállni a maratonfutással.