Ha esik, ha fúj.

Háromkerekű járássegítőjével fáradhatatlanul rója a köröket: Harold Jones Tizedes minden nap 30-szor sétálja körbe a kertjét. Lehet hideg, szél, vagy eső, az idős férfit semmi sem tartja vissza a levegőn végzett testmozgástól. 2020 óta a mindennapi rutinjának része a mozgás, amivel jótékony célokra adományt is gyűjt.

Példaképének Captain Tomot, azaz Tom Kapitányt tartja, aki a pandémia alatt vált világhírűvé azzal, hogy sétálva gyűjtött pénzt a kórházak számára.

Jones 6 dédunokával büszkélkedhet és még a lezárások idején kezdett a kertjében körözni. Eddig összesen 1064 km-t tett meg, ami 41 550 körnek felel meg, vagyis annyi, mintha Birminghamtől a német határig gyalogolt volna.

Tom Kapitány halálának évfordulója közeledik, az ő tiszteletére rója tovább a köröket Jones.

Az előbbi öregurat egy egész nép, sőt az egész világ a szívébe zárta a karantén idején. Ezt látta meg Harold is és miután 3 barátját is elveszítette motoros idegrendszeri betegségben, úgy döntött, hogy ennek kezelésére kezd pénzt gyűjteni.

A nyugdíjas úr a hosszantartó fittség titkát a katonai szolgálatban látja, ami még arra az időkre nyúlik vissza, amikor a légierőnél szolgált, mindez pedig nagyfokú kitartást biztosított neki. A tizedes először Indiában állomásozott, majd Burmában, a II. világháború idején, mint nem harcoló hivatalnok. 4 éve kezdett el adományt gyűjteni és azóta 43 ezer fontot szerzett. Kezdetben csak 1000 font volt a célkitűzése, de azóta napi rutinjává vált a séta.

Ez a mozgás az, ami jó állapotban, aktívan tartja.

Korábban több csonttörése volt, a hátában 3 helyen is, de a térdízületei és csípője tökéletes állapotban vannak. A reggelit követően útnak indul, bármilyen is az időjárás. Egyszerűen csak el kell határozni magunkat és megindulni, hiszen az aktivitás nagyon fontos.

Harold fáradozásait már a miniszterelnök is elismerte egy kitüntetés formájában.